Home

Presentatie onderzoekOp 28 september werd tijdens de Nationale Film Conferentie, voor een zaal met meer dan honderd man de presentatie gegeven van het wetenschappelijk artikel, waarin geconcludeerd wordt dat de Staat van Dienst van het filmteam een goede graadmeter is voor het resultaat van de film.

De zaal, gevuld met filmmakers, filmfondsmedewerkers, journalisten en distributeurs, luisterde ademloos naar de heldere uitleg van wiskundigen Richard Boucherie en Judith Timmer. De wiskundigen demonstreerden hoe het rekenmodel, dat voor het project Makers op Waarde Geschat ontwikkeld is, een cijfer toekent aan de staat van dienst van een filmteam en hoe dit cijfer een voorspelling doet over het resultaat van de film die het team maakt.

De presentatie betekende ook een afsluiting van het project Makers op Waarde Geschat. Esmé Lammers was het project in 2007 begonnen om filmmakers meer inhoudelijke vrijheid te geven ten opzichte van de fondsen. Ze riep de fondsen op om, nu officieel bewezen is dat ‘goede’ makers ‘goede’ films maken, minder gewicht toe te kennen aan het papieren plan en filmmakers meer artistiek inhoudelijke vrijheid te geven. Artistieke vrijheid is essentieel voor het ontwikkelen van hun eigen signatuur en juist films met een eigen signatuur maken onze filmcultuur interessant.

Na afloop werd er nog lang na gepraat over de mogelijkheden van het rekenmodel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s